2012 Nummer 1 info:

bracelet

Artiest

Boney M. was een zanggroep opgericht door de Duitse producer Frank Farian. Oorspronkelijk gevestigd in West-Duitsland, de vier oorspronkelijke leden van officiele line-up van de groep waren Jamaicaanse geboren zangers Liz Mitchell en Marcia Barrett, Maizie Williams van Montserrat en Bobby Farrell van Aruba. De groep werd opgericht in 1975 en bereikte populariteit tijdens de disco tijdperk van de late jaren 1970.

Titel

"Mary's Boy Child - Oh My Lord" is een Kerst single voor Boney M uit 1978, en is een cover van Harry Belafonte's 1956 hit, deze werd gezet in een medley met het nieuwe lied "Oh My God" (Farian / Jay). De single werd opgenomen in een haast aan het begin van november, opgenomen in de live set van de groep en kwam uit aan het einde van de maand, bovenaan de Britse hitlijsten gedurende vier weken en werd kerst nummer een. Het was de tweede single van de groep in het Verenigd Koninkrijk all-time best verkopende singles charts. Het lied werd later opgenomen in Christmas Album van de groep, 1981.
In de Verenigde Staten, bereikte het nummer # 85 in de Billboard Hot 100, Boney M's, de medley is een airplay favoriet in de Verenigde Staten tijdens de Thanksgiving / kerstvakantie seizoen op de radio stations die veranderen in tijdelijke all-Kerstmuziek formaten.

Kerst top 50 Jaar 2012 Jaar 2013 Jaar 2014 Jaar 2015
1 ste 11 de 9 de 10e