2014 Nummer 1 info:

Artiest

Michael en Ridgeley ontmoetten elkaar op school (Bushey Meads School) in Daar speelden ze samen in een de naam "The Executive". Toen deze groep ophield te bestaan vormden de twee het duo Wham! waarna ze een platencontract tekenden.

George Michael had de grootste rol en verantwoordelijkheid wat betreft het componeren, zingen, produceren en verzorgen van instrumentatie. Ridgeley was de woordvoerder van de band, een rol die cruciaal was voor hun eerste succes. Ridgeley overtuigde Michael ervan dat Wham! zijn imago moest veranderen. Van de sombere jongens met diepzinnige teksten naar de meer poppy popsterren met liedjes als Wake Me Up Before You Go Go.

Wham! werd opgemerkt door het tv-programma Top of the Pops. De twee mochten daar optreden. Dit optreden werd een belangrijk moment in de carriere van Wham!, aangezien dit het moment was waarop ze echt ontdekt werden door het grote publiek.

 

Titel
"Last Christmas" bevond zich op een dubbele A-zijde met het nummer "Everything She Wants" van het Britse popduo Wham!. Het nummer werd geschreven door George Michael. Wham! was in het jaar 1984 veelvuldig te vinden in de UK Singles Chart.Last Christmas was Wham!'s troef in de gooi naar de eerste plaats in de hitlijst. In de race om de nummer 1 leek de grote concurrent Frankie Goes To Hollywood, wie dat jaar een nummer-1-hit behaalden met het nummer The Power of Love. Tegenwoordig geldt Last Christmas als een echte kerstklassieker. In de clip zien we George Michael en Andrew Ridgeley dekerstdagen doorbrengen in de bekende wintersportplaats Saas-Fee, Zwitserland.

Kerst top 50 Jaar 2012 Jaar 2013 Jaar 2014 Jaar 2015
21 ste 1 ste 1 ste 2e