2015 Nummer 1 info:

Artiest

Mariah Carey (Mariah Carey (Huntington, New York, 27 maart 1970[1]) is een Amerikaanse pop-/R&B-zangeres, producer en actrice. Ze debuteerde in 1990 en zag haar eerste vijf singles naar nr. 1 in de Amerikaanse top 100 gaan. Na haar huwelijk met haar manager, Tommy Mottola, groeide haar succes en werd Carey de succesvolste artieste van haar label.
In 1997 scheidde Carey van Mottola en bracht meer R&B-elementen in haar muziek. Na een korte periode van succes daalde haar populariteit tot ongekende diepten in 2001. In dit jaar verliet Carey haar label Columbia Records voor Virgin, maar werd door Virgin ontslagen. Ondertussen bracht ze de semi-autobiografische film Glitter uit, waarin ze zelf een hoofdrol speelde - de film werd door critici gelaakt als een van de slechtste films aller tijden en was een factor in Careys emotionele en fysieke teloorgang, waar in de media veel over geschreven werd. In 2002 sloot Carey een contract met Island Records en keerde terug naar de top van de muziekwereld met het album The Emancipation of Mimi in 2005.)

Titel

"All I Want for Christmas Is You" is een lied uit 1994 van de Amerikaanse zangeres Mariah Carey. Carey schreef en produceerde het nummer samen met Walter Afanasieff voor haar vijfde album, Merry Christmas.
In All I want for Christmas is you
zingt Carey dat het samenzijn met haar geliefde het enige is waar kerst om draait. Het lied werd in november 1994 als eerste single van Merry Christmas uitgebracht. In veel landen, waaronder Nederland, bereikte het de top 10, maar opvallend genoeg niet in de Verenigde Staten, waar het nummer niet op single werd uitgebracht.

Kerstklassieker

All I want for Christmas is you
wordt door velen beschouwd als een echte kerstklassieker. Tijdens de feestdagen is het nummer zeer populair en veelvuldig te horen op radio en televisie.

Kerst top 50 Jaar 2012 Jaar 2013 Jaar 2014 Jaar 2015
12e 2e 4e 1ste